Opbrengst kaartverkoop ‘Branden’ naar New Dutch Connections

brightDe succesvolle voorstelling Branden in regie van Alize Zandwijk wordt nog tot en met 26 januari in het Ro Theater gespeeld. Branden laat oorlog zien als een zinloze keten van wraak en vergelding en stelt de vraag van alle oorlogen: is het in een onmenselijke situatie mogelijk je menselijk te blijven gedragen? Het centrale thema van Branden is onverminderd actueel. Zo moeten bijvoorbeeld in Syrië en de Centraal Afrikaanse Republiek dagelijks mensen vluchten voor het oorlogsgeweld. Deze thematiek is ook niet onbekend bij de acteurs van Branden: Bright Omansa Richards ontvluchtte de oorlog in Liberia, Oleg Fateev is geboren in de voormalige Sovjetrepubliek Moldavië en vestigde zich in 1996 in Nederland, Mahnaz Morrowatian vluchtte op 34-jarige leeftijd uit Iran omdat ze Iraanse vrouwen leerde lezen en schrijven en dat werd als een verzetsdaad gezien en ook Nastaran Razawi Khorasani vluchtte op vijfjarige leeftijd met haar familie uit Iran.

Bij de acteurs en medewerkers van Branden ontstond het idee om de opbrengst van de kaartverkoop van één van de voorstellingen te doneren aan Stichting New Dutch Connections (NDC). Deze stichting ontfermt zich over Nieuwe Nederlanders en legt verbindingen tussen deze Nieuwe Nederlanders en Betrokken Burgers met als doel onverschilligheid over en angst voor multiculturele en multireligieuze samenleving weg te nemen, echte betrokkenheid te stimuleren en te faciliteren bij het leven en de kansen van de ‘vreemde ander’. Acteur Bright Omansa Richards is een van de initiatiefnemers en drijvende krachten achter NDC.

De volledige opbrengst van de kaartverkoop van de voorstelling Branden op zondag 26 januari 2014 zal geschonken worden aan New Dutch Connections. Margriet Stuurman van New Dutch Connections neemt na afloop van de voorstelling het geldbedrag namens de stichting in ontvangst. Meer informatie over NDC is te vinden op www.newdutchconnections.nl.

Bron: RO Theater

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s