Wij zoeken Betrokken Burgers!

dcNew Dutch Connections zoekt vrijwilligers in de (omgeving van de) Arnhem, Deventer, Drachten en Oude Pekela die zich voor een periode van minimaal vier en bij voorkeur twaalf maanden willen inzetten als Coach/persoonlijk begeleider van één of twee alleenstaande asielzoekersjongeren (15-25 jaar).

Over Stichting New Dutch Connections (NDC)
Het doel van New Dutch Connections is tweeledig: het samenbrengen van migranten, vluchtelingen en Nederlanders om de kloof tussen deze groepen te verkleinen en het begeleiden van asielzoekersjongeren naar economische zelfredzaamheid, waar ter wereld hun toekomst ook ligt.

Een middel dat NDC inzet voor het tweede doel is het empowermenttraject Ondernemen in je Eigen Toekomst (OIET). Dit traject, ontwikkeld door de initiatiefnemer van de Stichting, Bright O. Richards, biedt alleenstaande asielzoekersjongeren begeleiding in het ontdekken van hun dromen en ontwikkelen van hun talenten. Zo kunnen ze leren de regie over hun eigen leven terug te nemen en toewerken naar economische zelfredzaamheid.

OIET gaat van start met een intensief basistraject van vier maanden waarin de jongeren deelnemen aan wekelijkse groepstrainingen. Tegelijkertijd worden ze individueel begeleid door een vrijwilliger/coach.

Rol van de coach/persoonlijk begeleider
Naast het voeren van individuele coaching gesprekken, kan een coach diverse stappen ondernemen afgestemd op de behoeften van de jongere. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– het regelen en bezoeken van netwerkgesprekken en -bijeenkomsten;
– bezoeken van open dagen van instanties, opleidingen, organisaties, etc;
– ondersteunen in het zoeken van de juiste informatie en personen (gebruik van internet, vertalen, bibliotheek, zoeken van bladen / kranten in de juiste taal, etc);

Na het basistraject van vier maanden worden coaches uitgenodigd de coaching zo nodig voort te zetten, de expertise die ze als coach tijdens het basistraject hebben opgedaan over te brengen op een groep nieuwe coaches en mee te denken over verdere verbeteringen van de ondersteuning en die NDC aan de jongeren aanbiedt.

Profiel van een coach:
– Ondernemend, sociaal, enthousiast, flexibel, inventief, betrouwbaar, vasthoudend, open-minded
– Goede beheersing van de Nederlandse, Franse en/of Engelse taal en goede kennis van Nederlandse cultuur en samenleving.
– In staat zijn om de behoefte en dromen van de jongere samen met hem/haar te vertalen naar concrete stappen

Wat wij bieden:
– Een vrijwilligersbaan binnen een uitdagende, interculturele omgeving eneen enthousiast, ambitieus en grensverleggend team.
– Ontwikkeling van creativiteit, inventiviteit, vaardigheden op het gebied van interculturele communicatie
– Een kijkje in de (voor velen verborgen) wereld van asielzoekers(centra)

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor een informatiebijeenkomst of een in take, neem dan contact op met Veerle Vroon (veerle@newdutchconnections.nl of 06 – 3426 1576) voor de trajecten in Drachten en Oude Pekela of met Lisa Bakker (lisa@newdutchconnections.nl of 06 – 8322 6002) voor de trajecten in Arnhem en Deventer.

Bron: New Dutch Connections

Advertenties

Een gedachte over “Wij zoeken Betrokken Burgers!

  1. ik ben femke 8 jaar ik heb gisteren toneel gezien in mfc. met 3 mensen werd heel erg verdrietig van verhaalen en schik kan niet geloven dat het egt gebeurt die ene man moest zijn kinderen weg doen hij huilen. de andere man werd geret zomaar door een vreemde man een vrouw zingde in andere taal heel mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s