2 november: ‘As I Left’ in Rotterdam

rotterdamKunst in de moskee. Dat kan blijkbaar toch wel. Op 2 november a.s. ‘s avonds in islamitisch centrum ‘de Middenweg’ aan de Kerdijkstraat 16 in Rotterdam. Voor degenen die ‘As I Left My Father’s House’ nog niet hebben gezien en dit stuk willen meemaken in een bijzondere setting. ‘As I Left My Father’s House’ is schitterend en bij tijden verbijsterend. Een aantal vluchtelingen – een jood, een christen en een moslim – vertellen verhalen. Alles is waargebeurd. Een aantal jonge alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA’s), die nu op straat leven, zijn die avond aanwezig en aanspreekbaar.

Islamitisch centrum ‘de Middenweg’ is een open plek. Oprichter Jacob van der Blom wil graag een frisse wind laten waaien in de moslimgemeenschap. Zo nodigt Van der Blom vaak verschillende soorten sprekers uit en gaat hij een experiment niet uit de weg.

Na de voorstelling is er altijd – net zoals deze avond – een uitwisseling met het publiek. Jaap Kapteyn, een van de betrokkenen bij ‘As I Left My Father’s House’, zegt over deze uitwisseling: “Soms gaat dat uitwisselen stroef omdat het stuk nogal indruk maakt. Maar meestal komen de bezoekers met eigen reële ervaringen naar buiten. Blijkt de afstand tot de onbekende ander toch niet zo groot. Verbinden is een kwestie van doen. En uitproberen. Je teen in het water steken. Niet weglopen maar blijven.”

Praktische informatie:
Datum: 2 november 2o13
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: Kerdijkstraat 16 in Rotterdam
Vanaf 19.00 is er eten. Maar wees niet te laat: vol is vol en op is op.

Wees welkom. Het wordt heel leuk en spannend!

Bron: NDC

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s