Prins Willem-Alexander bezoekt New Dutch Connections

ZKH Prins Willem-Alexander heeft dinsdagochtend 6 november 2012 een voorstelling bezocht van Stichting New Dutch Connections (NDC) in Doorn. NDC is een beweging in de samenleving van burgers die zich willen inzetten voor de multiculturele en multireligieuze samenleving en daardoor Nieuwe Nederlanders meer thuis wil laten voelen. NDC is deelnemer aan het Groeiprogramma 3 van het Oranjefonds. In dat kader was ZKH Prins Willem Alexander, beschermheer van het Oranjefonds, naar Doorn afgereisd. De Prins had gesprekken met oprichter/theatermaker Bright O. Richards en oprichter/zakelijk leider Margriet Stuurman over het initiatief en de ambities van NDC.

Aanleiding voor het bezoek in Doorn was onder meer een evenement van NDC op 28 oktober jl. Op deze dag werd het project As I left My Father’s House in Doorn afgesloten met ruim 400 mensen in de Maartenskerk met een divers publiek, waaronder verschillende asielzoekers en vluchtelingen. De Marokkaanse imam uit Driebergen opende het evenement met een recitatie uit de Koran en een Joodse Chazzan en een christelijk koor zong liederen. Na de voorstelling werd een beroep op de bezoekers gedaan om actief te worden voor de asielzoekers en vluchtelingen in de Utrechtse Heuvelrug.

NDC heeft de afgelopen jaren al 66 maal As I Left My Father’s House in Nederland georganiseerd. En NDC doet meer. NDC traint asielzoekersjongeren om, in contact met anderen en samen met een coach, zelf meer sturing te geven aan hun toekomst. NDC organiseert Moderne  Kunsttentoonstellingen in Moskeeën. Met deze activiteiten heeft NDC nu al 20.000 mensen op een positieve manier in contact gebracht met ‘de vreemde ander’ en hun bewogen om iets voor elkaar te betekenen. Direct of indirect.

Bron: New Dutch Connections | Foto: Bart Homburg/Oranjefonds

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s