Korte versie ‘As I Left’ op compassie-symposium 21 september

Doe de ander niet aan wat je zelf niet zou willen ondergaan, of positief geformuleerd: ‘Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden’. Dit principe van compassie ligt ten grondslag aan alle religieuze, ethische en spirituele tradities. Confucius formuleerde de ‘gulden regel’ als eerste. Compassie is niet los te zien van het mens-zijn. De ware mens wordt niet gedreven door eigenbelang, maar is voortdurend op anderen gericht. In onze samen-leving kunnen we per definitie niet zonder elkaar. We kunnen alleen overleven door samen te leven. Dat was zo in de oertijd en geldt thans des te meer. De toegenomen verwevenheid en complexiteit van de samenleving versterkt de noodzaak van ‘inclusief denken’ (Boerwinkel,1966), van het besef dat de mensheid één gemeenschap vormt.

Conferentie vrijdagmiddag 21 september, lokatie en programma
Op de 7e Conferentie Bridge to the Future zullen verschillende inleiders vanuit hun eigen persoonlijke overtuiging en ervaring spreken over het thema Compassie. Vanuit de gebruikelijke invalshoeken spiritueel, militair en politiek/maatschappelijk. Wij zijn vereerd met de komst van Prinses Irene en evenzeer verheugd over de medewerking van generaal-majoor bd Patrick Cammaert en de heer Job Cohen, oud-burgemeester van Amsterdam. Bright Omansa Richards voert tijdens de Conferentie, begeleid door een bayanspeler en een gitarist, een korte performance op, gebaseerd op zijn voorstelling As I Left My Fathers House.

De Conferentie vindt plaats op vrijdagmiddag 21 september en wordt evenals in voorgaande jaren gehouden in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem. Het programma begint om 13.30 uur, de ontvangst is vanaf 13.00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Bttf.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s