17 april: ‘As I Left My Father’s House’ in Catharinakerk Roden

Islam NU presenteert i.s.m. de Kerkenraad Catharinakerk Roden: ‘As I Left My Father’s House’ door Bright O. Richards. Datum/tijd: Zondag 17 april, 16.00 uur. Lokatie: Catharinakerk te Roden aan de Brink nummer 8. Entree: gratis. Reserveren: www.nieuwekerk.nl/islamnu of via Luut Edel: luutedel@kpnmail.nl. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd!

In ‘As I Left My Father’s House’ verweeft de van oorsprong Liberiaanse theatermaker Bright O. Richards het verhaal van vluchtelingen met teksten uit de drie heilige boeken (Tenach, Bijbel en Koran). Ook aartsvader Abraham, Mozes, Jezus en Mohammed werden door crisis en oorlog gedwongen te vluchten en een weg op te gaan vol onzekerheid en gevaar. Wat betekenen geloof, hoop en liefde in het licht van migratie? Bright O. Richards is verhalenverteller, acteur, doelgroepmakelaar en intercultureel trainer. Met zijn stichting New Dutch Connections probeert hij de kloof tussen ‘wij’ en ‘zij’ te verkleinen door het inzicht over ‘de ander’ te vergroten.

Over Islam NU
Van religieuze beweging tot individuele gelovige, van fundamentalisme tot culturele moslim; de islam kent vele verschijningsvormen. In het kader van de tentoonstelling Passie voor Perfectie heeft De Nieuwe Kerk vier verrassende smaakmakers uitgenodigd voor het project Islam NU. Onder leiding van change agent Kirsten van den Hul gaan zij ieder op eigen wijze het gesprek aan, in De Nieuwe Kerk en op verschillende locaties in het land. Welke rol speelt religie vandaag de
dag? En wat kunnen we ermee? Met film, literatuur, theater en het woord levert Islam NU een bijdrage aan de dialoog over geloof en samenleving.
Islam NU is mede mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van Stichting DOEN.
 

Advertenties

Een gedachte over “17 april: ‘As I Left My Father’s House’ in Catharinakerk Roden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s