Bright Richards wint Compassieprijs 2011

Theatermaker Bright O. Richards ontvangt op 9 april de eerste Compassieprijs. Met zijn toneelstuk ‘As I Left My Father’s House’ over de gevolgen van oorlog bevordert hij volgens de jury compassie in de kunst.

De prijs is een initiatief van het Mozeshuis in Amsterdam, de doopsgezinden, remonstranten, vrijzinnige protestanten en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het is de bedoeling om de prijs jaarlijks uit te reiken in een van de categorieën kunst en cultuur, onderwijs, sport en politiek. Dit jaar is het domein kunst en cultuur. De jury van de prijs bestaat uit onder meer Hijlco Span (NCRV), Ida Overdijk (IKON) en Tom Mikkers (remonstranten).

Richards voert zijn toneelstuk sinds 2009 op in kerken, synagogen en moskeeën. De teksten in het stuk zijn geïnspireerd op de woorden en handelingen van de profeten uit de drie abrahamitische religies. Zij kwamen namelijk ook veel in aanraking met agressie, armoede en oorlog en reageerden hier op.

Richards ontvangt de prijs op 9 april tijdens de vrijzinnige beraadsdag van de vrijzinnige kerken in de Nicolaïkerk in Utrecht.

Bron: IKON

Advertenties

Een gedachte over “Bright Richards wint Compassieprijs 2011

 1. Hoi Bright

  Bij toeval zie ik jouw website weer eens voorbij komen. Ben na 4 mnd.
  weer op mijn werkadres te vinden. Ik administreer, archiveer, organiseer én signaleer weer.
  Gefeliciteerd Bright en Margriet, jullie hebben eer van al het werk, zo ook The Crew! De ‘onderscheiden’ voorstelling heb ik enkele maanden
  terug zelf ook gezien; de zwaarte trof destijds behoorlijk en dát terwijl ik
  jaren aan jouw zijde leefde, Bright, en de misère via jou ook behoorlijk heb meegekregen. Het is een nobel streven geweest en het doet mij deugd dat men heeft waargenomen dat het onbaatzuchtig is bedoeld.
  Succes met alle verdere onderneming(en). Ik blijf een beetje aan de zijlijn meekijken en -genieten van jullie ondernemersscahp, drijfveer etc.
  LiefsWien uit Nijmegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s