Bright Richards in integratie-uitzending Spirit 24

Op zondagavond 7 november staat het themakanaal Spirit 24 van 19.00 uur tot middernacht geheel in het teken van integratie. ‘Integratie’ betekent volgens Van Dale: ‘opgaan in een groter geheel’. Maar is het voor een samenleving niet veel leuker als iedereen zijn culturele zelf blijft? De presentatoren Annemiek Schrijver (IKON) en Lex Bohlmeijer (NCRV) praten in de studio met vijf gasten, allen immigrant of emigrant. Een van hen is Bright Richards. De gasten hebben hun eigen keuzes gemaakt op basis van hun persoonlijke bagage, opgebouwd uit opvoeding, educatie, religie en levenservaring.

Na deze talkshow zijn er nog diverse programma’s te zien van de levensbeschouwelijke omroepen die het thema integratie een andere dimensie geven.

Zo is er een speciale OHM Magazine te zien gepresenteerd door Narsingh Balwantsingh waarin hij twee gepensioneerde Hindu’s uit Suriname portretteert. In de KRO documentaire Over de Streep laat documentairemaakster Jessica Villerius zien hoe jongeren door middel van de Challenge Day Methode elkaar beter leren kennen en waarderen. Van de Boeddhistische omroep zend Spirit 24 de documentaire Oranje Boven! Tibet-Holland! uit.De Joodse Omroep laat in het programma Zoek de Verschillen zien hoe een jongere met een joodse achtergrond een bijzondere en exotische Joodse gemeenschap in wordt gestuurd. Verder gedurende de avond de Nederland P documentaire Voel je thuis waarin vijf documentairemakers naar verhalen over jezelf ergens thuis voelen.

Tenslotte zijn er ook filmpjes te zien van de website Nieuwwij.nl over de nieuwe samenleving en de identiteitsveranderingen die hierbij horen.

Spirit 24 is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Het is een samenwerking van de levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV). Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 322, via KPN Interactieve TV op kanaal 330 en via Ziggo op kanaal 211. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen.

Bron: IKON

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s