Video try-out Utrecht nu op Youtube!

Op 25 januari 2009 was er een eerste try-out van ‘As I left my Fathers House’ in de Utrechtse wijk Lombok. Maar liefst 120 bezoekers kwamen naar deze presentatie van het stuk. Ze kwamen van verschillende religieuze gemeenschappen uit de buurt of waren creatievelingen en ongelovigen. Van deze try-out en de ‘nabespreking’ zijn video’s gemaakt die nu ook op Youtube zijn te vinden (en hieronder!).

Advertenties

3 gedachtes over “Video try-out Utrecht nu op Youtube!

 1. Ik voel me zeer aangesproken door deze voorstelling omdat die christendom, islam en jodendom verbindt. Natuurlijk geloven joden, christenen en moslims op verschillende manieren, maar uiteindelijk geloven we allemaal in dezelfde god. En wat mij betreft breiden we deze solidariteit ook uit naar hindoes en boeddhisten. Niet om de verschillen te verdoezelen, maar om elkaar te laten zien dat we allemaal het goddelijke, het goede, de Eeuwige zoeken, elk op onze eigen wijze. En tenslotte: laten we er voor zorgen dat we ons niet tegen elkaar laten uitspelen door mensen als Geert Wilders!
  Met vriendelijke groet,
  Lieke van Duin

 2. Jammer dat de video niet meer beschikbaar is op utube. Verder als commentaar op Lieke; ongetwijfeld een lieve meid maar dit is luchtfietserij en geen oplossing voor het FEIT dat religies elkaar de strot afbijten. Katholieken tegen protestanten in Noord Ierland, alawieten en christenen tegen de soenieten in Syrié, Shijieten tegen de soenieten in Irak, hindoes tegen islamieten in Pakisten / India. Wie brandden de Sikhtempel in Amritsar ook al weer af? Als religieuzen al tot het besef komen dat religie geen oplossing is storten ze zich wel weer op spirituele dingen. Blijkbaar is het een menselijke behoefte een “hoger” doel te veronderstellen. Laten we leren leven met het feit dat we aan de top van de voedselketen staan en een dier zijn met hersenen en blijkbaar een geweten, laten we daar maar wat mee soen en er wat leuks van maken.
  Vriendelijke groet,
  Piet Smelt

  1. Ik dacht dat het ging om jonge mensen op zoek naar een identiteit, of jonge mensen die in moeilijke tijden ergens aan vast moeten houden, wat dan natuurlijk identiteit is (nationaliteit, geloof, sexe, etc). Is dit geen algemeen menselijk thema wat ook humanisten zou moeten aanspreken? Met alle dingen die je verder over godsdiensten zegt, ben ik het eens. Godsdienst is iets vreselijks, althans: het zet mensen aan tot vreselijke dingen. Maar dat is niet het punt van deze voorstelling.
   Groet, Fred

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s